Rodica Ojog-Brașoveanu Violeta Din Safé

Editura Nemira

Număr pagini 310

Roman Polițist

Rodica Ojog-Brașoveanu 28 august 1939-2 septembrie 2002 ,celebră autoare de romane polițiste din România.

 • N-am mai citit de mult genul acesta de roman. Îmi place stilul autoarei, te tine în suspans până aproape de final.
 • Structura cărții; personaje și întâmplări diferite,capitole scurte și scopul același.
 • În primul cadru avem pe Adriana, Dan și familia lor.”Așa cum o vede tatăl ei „

  „Nu-și făcea mari iluzii . . . prea aiurită, prea aeriană și desprinsă de viață … i-ar trebui un bărbat serios cu bun-simt . . . Dar de regulă ăştia nu se încurcă cu zăpăcite! ”

  Mi-a plăcut de ea, îmi aducea zâmbetul pe buze, plină de viață cu o curiozitate ce o bagă numai în probleme şi un bun observator, nimic nu-i scapă din ochi.

  • Dan bărbatul liniștit și plin de adorație, iubire pentru Adriana .
  • Mama și tatăl Adrianei;ea o romantică incurabilă, detașată, privea totul cu amuzament, tatăl la polul opus; un avocat cu picioarele pe pământ, poate prea multă seriozitate.
  • Marin Dumitrescu tatăl lui Dan , rămas de tânăr văduv,cu toate relațiile viitoare eșuate, s-a dedicat creșterii lui Dan.
  • Adriana în timp ce era intr-un restaurant cu Dan, este brusc interesată de un trio. Un bărbat trecut de-a doua tinerețe, împreună cu un tânăr și o fată, ei i se citea pe față groaza și teama. Hotărăsc să urmărească trio-ul. Sunt martori unui incident, fata este lovită și urcată cu forța intr-o mașină. Cu cât Adriana și Dan se apropie mai mult de aflarea adevărului, acesteia sunt amenințați.

   Draga mea , declară colonelul Ionaş fără să-și ridice ochii de pe hârtii, din primele informații sosite, avem cinci institute unde se efectuează – în stadiu avansat-cercetări în probleme de interes tehnico-științific care ar putea face cu ochiul,, firmelor concurente „. Patru la București, unul la Cluj . Ai să te uiți prin hârtii și vei lua măsurile necesare. Securitate maximă, un om de-al nostru pe fază, mă rog, cunoști partitura.
   – Cunosc .

   Ionaş își scoate ochelarii și se uită lung la Minerva. . . .

   Inginerul, Miron Vasiliu lucrează la Institutul de cercetari din Străveni. Pretinde că în locuința lui s-a întâmplat ceva bizar. Părea foarte agitat, n-a vrut să intre în amănunte. . . . .

   Minerva iși smulse bascul din cuier . În general toate mișcările ei erau bruşte .

   -Am înțeles.

   -Aici ai adresa. Il ei și pe Dobrescu?

   • Minerva Tutova, fostă profesoară de matematică acum lucrând în cadru Ministerului de Interne. Spaima și coșmarul multor generații de elevi ;supra -numită și Samuraiul „. O fire foarte analitică.
   • Colonelul Ionaş, mereu intr-o stare de neliniște când o vede pe Minerva, chiar încearcă să o mărite, că așa poate mai scapă de ea. Tortura lui în fiecare an fiind aceea de a avea răbdare și toleranță să se țină după mătuşe când hotărăște să vină la tratament în București.
   • Dobrescu fost elev al d-nei Minerva , nici aici nu scapă de ea.Inginerul, Miron Vasiliu, un pustnic.Biroul de acasă închis în zăvoare, ca nu cumva să intre cineva să fure proiectele, găsește în interior o floare; de aici și marea lui spaimă, cum a intrat acea persoana să lase floarea.

    -Doamna Manta?

    Urechea fina a bătrânei aprecie glasul sigur ,grav ,de altistă.

    Rosti surprinsă :

    -Da…

    -Aș putea vorbi cu domnul Gorun?

    -Nu este acasă.
    -Vă rog dacă sunteți amabilă, transmiteți-i că l-a căutat Erika. Nu uitați,vă rog ! Desfăcu în silabe :E-ri-ka.

    -Atâta tot ? Femeia râse:

    -Uneori și atâta este prea mult .Vă mulțumesc. …” S-a întors ”

    Din nou aceeași crispare a inimi a început, același sentiment de neliniște. Gorun salută plin de amabilitate și dădu să intre în odaia lui. . ..

    -Sunteți bolnavă?

    Matilda Manta începu sa plângă.

    Domnule Fane! De când vă aștept !

    -Păi azi e ziua de pensie !

    -Da, stiu,nu … M-a încuiat de o săptămână. Anunțați la miliție. Nu … Nu plecați! Adică da… Vă întoarceți?

    Vă rog! Repede mi-e frică! … Bătrâna Matilda Manta, o adoratoare de Mozart, Lully, Chopin, înconjurată de o mulțime de amintiri materiale şi-o singuratică .. Avea impresia că oamenii interesați de ea… inchiseseră de mult ochii. Îi oferă o cameră spre închiriere misteriosului Gorun; era mai tot timpul cu starea de teamă, ori de câte ori se întorcea Gorun. Norocul că pleca în călătorii lungi.
    Se simți liniștită abia după ce răsuci cheia în broască și trase lanțul de siguranță. … Nina își înfipse unghiile în păr și strânse tare pleoapele pentru a alunga imaginile.Încet, încet mâinile ei alunecară în lungul obrajilor, a gâtului, apoi pe lângă trup. ,,Am să mă sinucid ”

    Nina Mihai cu o copilărie zbuciumată, un tată fugar, o mătuşe ce era ca din par, mereu fiind demoralizată. De nu e frumoasă la șaptesprezece ani nu va fi niciodată. Se îndrăgostește de Nelu, nici nu bănuia în ce încurcături o va vârâ. Ce va face ea, luase din casă 5 000 de lei și o sacoșe cu provizii. Spera să îi ajungă până va veni cineva după ea. Era prea obosită și se gândea că un somn ce seamănă cu moartea i-ar fi cel mai bine.
    Pe parcursul lecturii ne vom întâlni cu comploturi ,spioni, noi personaje și două planuri separate, iubiri puse la încercare de decizii pripite sau slăbiciuni și trădări; dar ce legătură au împreună. Mi-a plăcut cartea ,nu are cum să nu te țină pe parcursul ei intr-o continuă stare de interes. Dacă vă place suspansul și misterele, este ceea ce vă recomand .

    2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

    1. Cartea aceasta nu am citit-o, dar îmi place stilul ei. Multumesc pentru tentatii!

     Apreciat de 1 persoană

     1. Cu plăcere 😚

      Apreciază

    Lasă un răspuns

    Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s