Insomnii -Irina Binder 

Initial cartea am luat-o din simpla curiozitate. Cu toate ca nu este intocmai genul meu de literatura i-am prins gustul si mi-a placut, dar in doze mici.Cel puțin mie nu mi-a dat impulsul de a o citi încontinuu.O carte ce as descrie-o mai degraba ca pe un jurnal sau un mod de terapie pentru cei sensibili, pe cei debusolati, pierduti în durere si dezamagire sa isi ridice moralul, dar în acelasi timp este si un critic aspru si de neinduplicat în regulile ce tin de a nu trece si a nu calcă in picioare bunătatea, omenia si sentimentul de iubire.

Fiecare capitol este dedicat unui personaj, intamplare, emoție,trăire, cunoasterea de sine insuti , acceptare,regrete,iertare si modul de a invata sa te iubesti pe tine, sa te ierti si sa te accepti asa cu esti, un om cu bune și rele, ce-si doreste doar liniste și pace sufleteasca .

Avem impartita fiecare filă sau file unor membri din familie sau simpli oameni, întamplari ce iti marcheaza viata si modul de gandire; mama,prieteni,iubit,emotii,durere,pierdere, etc.

Autorul (ea) pentru fiecare sectiune are câte un citat propriu sau luat de la alti autori, ce poate reprezenta un impuls sau alinare. Formatul cartii pot supune ca m-a atras foarte mult, file colorate,coperta cartonata si imaginea foarte reprezentativa …

Vrei sa mă cunosti?

Putem sa iubim doar ceea ce cunoastem si niciodata nu putem cunoste in intregimeceea ce nu iubim -ALDOUS HUXLEY

Vrei sa ma cunosti? Atunci nu-mi privi insistent chipul si nu-mi pune etichete definitive după ce mai ascultat rostind doar cateva cuvinte.

Nu-mi evalua inteligenta raportandu-te la studii sau la conditia mea sociala; nu-mi aprecia maturitatea emotionala raportandu-te la varsta mea biologica si nu crede ca imi cunosti educatia dupa ce ai stat in preajma mea doar câteva secunede.

Autoarea pune in evidenta ca de cele mai multe ori cei din jurul nostru isi fac din start o parere sau opinie,indiferent daca acele persoane te cunosc sau nu bazandu-se doar pe prima impresie, neluand în calcul faptul ca fiecare dintre noi are durerile sau experientele sale ce ii dau o anumita stare sau comportament in relatia cu cei din jurul lor.

Am gresit …

” Cea mai mare greșeală a omului este să se teamă să nu facă vreo gresala.”- ELBERT HUBBARD

Am gresit … atunci cand am renunat la visurile mele dor pentru ca altii m-au descurajat; cand am spus ,,numai pot!” înainte sa fi incercat macar; cand le-am dat voie altora sa-mi spuna cine si cum sunt … Cand nu i-am permis inimii sa iubeasaca pe cine vrea ea; cand am lasat orgoliul sa ma instraineze de oameni; cand nu am facut primul pas spre impacare; …

Regretele și dorinta de a nu dezamagi pe cei din jurul tau nu au intotdeauna un final fericit. Greselie sunt si mai vizibile tocmai pentru ca incercand sa aduci alinare,compasiune si o vorba buna poti aduce dezamagire. Mandria si revolta ne pot aduce si ele suferinta ce n-o mai putem indrepta.

O carte sau mai degraba un balsam pentru cei cu emoții mai intense, sensibili si emotivi As putea spune chiar propriul psiholog.

Anunțuri

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Geo spune:

    Încă nu am reușit sa citesc cartea…

    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s