Marea Unire

La mulți ani România, la mulți ani români. Azi este ziua în care se aduce un omagiu celor care şi-au dat viața pe câmpurile de luptă, celor care au contribuit la Marea Unire, pentru ca viitorii copii să aibă o țară, o entitate, să ne definim ca popor, națiune.

Pentru a forma o țară, un teritoriu, strămoșii noștri au luptat cu vitejie, mândrie, hotărâre, neînfricare și determinare. Întotdeauna mă gândesc la spaima și coșmarul prin care au trecut strămoșii noștri. Frica pentru propria viață dar și pentru a familiilor. Puterea de a te lupta cu temerile și hotărârea de a merge mai departe, de a te confrunta cu dușmanul, de-a trece prin foamete, frig, mizerie, în definitiv un coșmar, o experiență plină de neputință, dar și mândrie, dincolo de temeri.

Articole cu siguranță veți găsi sau chiar din ceea ce vă aduceți aminte de la școală, pentru a înțelege că patriotismul înseamnă și pierdere, dar și dobândire, dobândirea Indepedenției, culturii proprii și mândrie.

Fiți mândri că sunteți români, fiți mândri că aparțineți acestei țări, fiți mândri cu strămoșii noștri, fiți mândri cu sacrificiul dat.

Marea Unire încheiată la data 1 decembrie 1918, membrii, regele Ferdinand, regina Maria și Ionel Brătianu.

Primul război mondial ( 1914-1918) România a intrat în război în ( 1916 până în 1918 ) a pierdut peste 880.000 de vieți.

Cel de-al doilea război mondial, ( 1939-1945), românia a intrat în război în anul, (1941-1944), numărul victimelor și costurile material sunt inestimabile. Cu toate astea s-a făcut un pronostic în privința victimelor și costurilor materiale.

Etapa, Mica Unire din 1859 a Țării Moldova cu Țara Românească și dobândirea Indepedenției în urma războiul din ( 1877-1879)…

Unirea Basarabiei, Bucovina,Transilvania, cu Regatul României, fiind scopul intrării României în Primul Război Mondial.

Din teritorile câștigate ale anului 1918, după 1940 doar Transilvania a mai rămas României. După cel de-al doilea război mondial 23 august (1944 ) 1945, Basarabia, Bucovina și ținutul Herței au fost alăturate URSS-ului, iar Cadrilaterul a rămas Bulgariei.

LA MULȚI ANI ROMÂNIA! LA MULȚI ANI ROMÂNI!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.