Adio, iubito! Raymond Chandler

Titlul : Adio,iubito!

Autor : Raymond Chandler

Pagini : 285

Editura : Nemira

Raymond Chandler, abia la vârsta de patruzeci de ani începe să scrie. Cu o viață tulmutoasă și plină de neplăceri, după o luptă cu depedența de alcool și problemele familiale, reușește să ne încânte cu creațiile lui.

Cartea este creionată într-un mod foarte plăcut, avem povestitorul și protagonistul, duetul acesta te captivează, descrierea personajelor, acțiunea și cursul evenimentelor te duc la un concert.

Detectivul Marlowe este angajat de soția lui Dimitrios Aleidis pentru a-l găsi. Misiunea lui ia o întorsătură drastică din momentul în care îl întâlnește pe Moose Malloy și hotărăște să îl ajute în căutarea lui.

Malloy iese din arest după o perioadă de opt ani, arestat pentru jaful de la bancă, după această arestare trăiește coșmarul vieții; despărțire de frumoasa Velma pe care urma să o ia în căsătorie. Condamnarea pe perioada de opt ani i-au zădărnicit toate dorințele.

Marlowe ni-l descrie pe Malloy ca pe un munte de om, cu veșminte elegante care iese în evidență, cu vocea trăgănată și-n același timp periculos datorită calmului afișat. Întâlnirea celor doi iese cu victime, o crimă și căutare Velmei. Velma femeia importantă pentru Malloy , acesta merge în căutarea ei, dar după atâția ani e ca și cum ai căuta acul în carul cu fân. Pentru detectivul nostru și Malloy, începe cursa unor pericole. Avem dileme, mafie, bani, bijuterii, cadavre și o iubire.

Ce poate să-ți dea o adrenalină mai mare ca asta? cartea, ce te face să îți dorești să descoperi înaintea protagoniștilor misterul. Mi-a plăcut vocabularul jargon pe care îl întâlnim la începutul lecturii în rândul oamenilor care frecventează bodegi, spelunci și cazinouri desfrânate, în rândul negrilor care încep să aibă o importantă majoră în societatea în care până atunci erau alungați, însă și acum încă mai persistă diferența dintre albi și negri.

Dacă vă doriți hemoglobină, aici aveți doza necesară.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Mariam Oana spune:

    Nu am citit nimic de la acest autor încă, dar, din recenzia ta, cred că mi-ar plăcea foarte tare.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc, chiar merită.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s