Mary Elizabeth Summer Crede-mă te mint!

Autor : Mary Elizabeth Summer

Titlul : Crede-mă te mint!

Anul : 2014, versiunea în limba română 2015

Traducere: Andra Elena Agafiței

Pagini : 294

Editura : Rao

Capitole : 32

Cred că cea mai bună descriere pentru carte, ar fi, Grup infracțional. De ce? Pentru că totul te duce la granița de a-i acuza pe complici și pe lider, în cazul acesta,Lidera, dar în același timp devii chiar tu cea care o încurajează, îi devii complice. Determinarea și motivul ei de a face acele înșelătorii te fac să crezi că sunt perfect justificate. Ca să devii un bun infractor trebuie să ai aptitudinea, capacitatea și răbdarea necesară pentru a intui ținta și planul perfect. Tânără noastră pare persoana perfectă, alege victima, atitudinea perfectă scopului, motivația, strategia, folosindu-se de dorința și slăbiciunea victimelor. Însă, nu totul se oprește aici, se folosește chiar de membrii familiei victimei, ajutându-i pe doritori să capete ceea ce vor, astfel luând și ea ceea ce-și dorește. Știu, pare desprinsă dintr-un film prost regizat, întrebându-te, hei și ce? întâlnim la tot pasul genul acesta de oameni, unui mai buni, alții mai puțini buni, motivele de unde se pleacă întotdeauna la o astfel de decizie, bună sau rea, nici nu contează, scopul este același.

Julep minte foarte des. Toate astea din cauza tatălui ei, un infractor care niciodată nu a rămas în același loc. Asta până în momentul când s-a hotărât că este timpul ca Julep să meargă la o școală bună, unde posibilitatea de-a avea acces la copiii oamenilor avuți este favorabilă, dar și ca Julep să-și exerseze îndemânarea. Julep își înșală colegii prin tot felul de strategii, falsificarea actelor pentru acceptarea în universitate a colegului care nu este de-acord cu părinții în această privință, favoruri de cuplare cu persoana dorită, acte de identitate false, tot ce-i poate aduce venituri.

O zi absolută normală pentru ea ia o întorsătură plină de pericol. Ajungând acasă, aceasta găsește casa vandalizată cu un bilet codificat lăsat de tatăl ei și o armă. O armă care are inscripționat pe ea inițialele mamei – aceasta părăsindu-i cu zece ani în urmă. Toată această întorsătură îi dă planurile peste cap și dorința de a merge la Universitatea Yale este pusă în pericol, trebuind să meargă în căutarea tatălui. Julep și prietenul ei Sam încep să-l caute pe tatăl ei. De aici cartea n-are cum să nu te țină captivă în cursul evenimentelor. O să aflăm că și infractorii au codul lor de moralitate, se pot îndrăgosti, pot avea prieteni fideli. Și ca totul să fie cât mai captivant o să descoperim secrete de familie, asasini plătiți, amenințări, clanuri mafiote, urmăriri.

Au fost momente când m-a emotionat foarte tare legătură dintre Julep și Tayler Richland, acesta este visul fetelor din liceul Sf Agatha. În relația dintre cei doi o să aflăm că Julep este până la urmă și ea o adolescentă care se poate emoționa, se poate îndrăgosti, și poate trăi intensitatea emoțiilor specifice vârstei. Aventura lui Julep, Sam și Tayler este punctul culminant al cărții.

Cu toate că este o carte pentru adolescenți, pur și simplul nu mi-a dat voie să mă plictisesc, absolut deloc. Pe alocuri ai parte de momente hazlii, dar și tristețe. Nu ai cum să nu fii chiar tu cea care o încurajează să fie o infractoare.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. evaancutahamza spune:

  Cat de bine suna! Foarte frumos ai prezentat cartea, acum si eu imi doresc sa o citesc!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Geo spune:

  Nu am citit cartea…

  Apreciat de 2 persoane

  1. E frumoasă, chiar mi.a plăcut. Pe mine m-a atras prima dată titlul, coperta…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.