Mary Elizabeth Summer Crede-mă te mint!

Autor : Mary Elizabeth Summer

Titlul : Crede-mă te mint!

Anul : 2014, versiunea în limba română 2015

Traducere: Andra Elena Agafiței

Pagini : 294

Editura : Rao

Capitole : 32

Cred că cea mai bună descriere pentru carte, ar fi, Grup infracțional. De ce? Pentru că totul te duce la granița de a-i acuza pe complici și pe lider, în cazul acesta,Lidera, dar în același timp devii chiar tu cea care o încurajează, îi devii complice. Determinarea și motivul ei de a face acele înșelătorii te fac să crezi că sunt perfect justificate. Ca să devii un bun infractor trebuie să ai aptitudinea, capacitatea și răbdarea necesară pentru a intui ținta și planul perfect. Tânără noastră pare persoana perfectă, alege victima, atitudinea perfectă scopului, motivația, strategia, folosindu-se de dorința și slăbiciunea victimelor. Însă, nu totul se oprește aici, se folosește chiar de membrii familiei victimei, ajutându-i pe doritori să capete ceea ce vor, astfel luând și ea ceea ce-și dorește. Știu, pare desprinsă dintr-un film prost regizat, întrebându-te, hei și ce? întâlnim la tot pasul genul acesta de oameni, unui mai buni, alții mai puțini buni, motivele de unde se pleacă întotdeauna la o astfel de decizie, bună sau rea, nici nu contează, scopul este același.

Julep minte foarte des. Toate astea din cauza tatălui ei, un infractor care niciodată nu a rămas în același loc. Asta până în momentul când s-a hotărât că este timpul ca Julep să meargă la o școală bună, unde posibilitatea de-a avea acces la copiii oamenilor avuți este favorabilă, dar și ca Julep să-și exerseze îndemânarea. Julep își înșală colegii prin tot felul de strategii, falsificarea actelor pentru acceptarea în universitate a colegului care nu este de-acord cu părinții în această privință, favoruri de cuplare cu persoana dorită, acte de identitate false, tot ce-i poate aduce venituri.

O zi absolută normală pentru ea ia o întorsătură plină de pericol. Ajungând acasă, aceasta găsește casa vandalizată cu un bilet codificat lăsat de tatăl ei și o armă. O armă care are inscripționat pe ea inițialele mamei – aceasta părăsindu-i cu zece ani în urmă. Toată această întorsătură îi dă planurile peste cap și dorința de a merge la Universitatea Yale este pusă în pericol, trebuind să meargă în căutarea tatălui. Julep și prietenul ei Sam încep să-l caute pe tatăl ei. De aici cartea n-are cum să nu te țină captivă în cursul evenimentelor. O să aflăm că și infractorii au codul lor de moralitate, se pot îndrăgosti, pot avea prieteni fideli. Și ca totul să fie cât mai captivant o să descoperim secrete de familie, asasini plătiți, amenințări, clanuri mafiote, urmăriri.

Au fost momente când m-a emotionat foarte tare legătură dintre Julep și Tayler Richland, acesta este visul fetelor din liceul Sf Agatha. În relația dintre cei doi o să aflăm că Julep este până la urmă și ea o adolescentă care se poate emoționa, se poate îndrăgosti, și poate trăi intensitatea emoțiilor specifice vârstei. Aventura lui Julep, Sam și Tayler este punctul culminant al cărții.

Cu toate că este o carte pentru adolescenți, pur și simplul nu mi-a dat voie să mă plictisesc, absolut deloc. Pe alocuri ai parte de momente hazlii, dar și tristețe. Nu ai cum să nu fii chiar tu cea care o încurajează să fie o infractoare.

Reclame

3 gânduri despre „Mary Elizabeth Summer Crede-mă te mint!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

Mes passions...

,,Si tu fais quelque chose, fait-le avec passion. Autrement, il n'y a pas de sens..."

Nicoleta Amzu

...let silence be the art you practice...

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Viata ca o pagina dintr-o carte

Bucurate de viata asa cum este

Serial Readers

Blog de carte

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Endorfinul

Diminueaza perceptia durerii - Genereaza fericire !

Bucurii pe dos

Când simți că n-ai aripi și trupul e jos, caută-te, ia-te în brațe și du-te spre rai pe aripi de fluturi!

Pemoment

Pe unde-ti umbla mintea?

Scrisoare în Viitor

Fii TU schimbarea pe care o dorești în lume!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Truth Troubles

Why people hate the truths of the world.

Rodica Mijaiche

Citește mult, scrie și mai mult!

We love books.

„ Sunt pur și simplu dependentă de cărți. Cărțile reprezintă pentru mine aceeași tentație irezistibilă ca băutura pentru adepții săi. Nu le pot rezista. ” – L.M. Montgomery

fairy on acid

așează-te pe scaun, ia-ți pătură pufoasă, pune-ți lămâia în ceai, amestecă zahărul și hai să vorbim.

The Shine of Things

For whoever wants to find out something new, to remember memories, to smile, to feel good, this blog goes through all the topics and moments of life . I hope you enjoy.

%d blogeri au apreciat asta: