Luanne Rice – Un albastru infinit

Titlul : Un albastru infinit

Autor : Luanne Rice

Pagini : 261

Traducere : Anca Cristina Ilie

Anul : 2009 în Română 2013

Autoarea reușește să răscolească adânc în tine, în instinctul de mamă, fiică, familie, dureri nespuse, momente pierdute, regrete, toate astea într-un cadru de vis.

Anacapri; Capri, Italia, insula de vis, unde natura, calmul și frumosul sunt un întreg.

Pell și sora ei Lucy sunt părăsite de mamă, Lyra, la vârsta de 10 ani. Amintirile și consecințele acestei despărțiri și-au pus amprenta mai mult pe Lucy, aceasta având insomnii; Pell fiind nevoită de nenumărate ori să o salveze, unul dintre aceste momente este cea în care a găsit-o pe Lucy înotând în lacul de lângă casă, spunând că merge după mamă. La câțiva ani de la despărțire cele două se confruntă și cu decesul tatălui.

Pell, de-a lungul anilor a păstrat legătura cu Lyra, prin intermediul scrisorilor, tot ce știa despre locul unde este Lyra era ceea ce-i spusese bunica ei că ,, se duce în miezul acțiunii, unde se aflau cârduri de bărbați”. Descrierea dată de bunică nu este ceea ce găsește ea în momentul când se hotărăște că este timpul s-o cunoască mai bine.

Pentru, Lyra revedere cu Pell răscolește adânc în suflet și trăiri, retrăiește momentul când era însărcinată cu Pell; atingându-şi pântecul, emoțiile și durere că a pierdut toate acele momente speciale din viața fiicelor ei, o deprimă; să le pregătească de școală, să le îmbrace în haine călduroase în anotimpurile friguroase, jocurile și prima iubire copilărească, zâmbetele zglobii, sunetele de veselie, lacrimile de durere, toate astea rupând-o în bucăți.

Această carte te face să vezi deciziile și consecințele vieții prin prisma celor trei personaje, este imposibil să nu te vezi aruncată ca pe o minge de ping-pong, deviind dintr-o parte în alta, ne mai știind dacă să fii de partea mamei sau a fiicelor. Nu pot să zic că nu am acuzat-o pentru gestul ei extrem și decizia luată la momentul respectiv, pentru că am făcut-o.

Îți este imposibil să nu te gândești că putea să ia o decizie mai bună. Cum va decurge relația dintre cele trei vă las pe voi să aflați. E cartea care atinge punctele cele mai vulnerabile din ființa umană.

Magic and Books

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Tyna spune:

    O recenzie foarte frumoasă și sensibilă! Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.