Legământul dragostei – Hannah Howell

Titlul – Legământul dragostei

Autor – Hannah Howell

Seria – Clanul MacEnroy

Editura – Lira

Pagini – 289

Scoția, anul 1471

Sir Diarmot MacEnroy cunoaște decepția și gustul amar al trădării, chiar de la soția lui Anabelle. Aceasta urăște bărbații, ajungând să-l aducă pe Diarmot în stadiul în care după decesul ei să-și dorească o soție liniștită, cuminte, să elimine femeile care îi trezesc pasiune. Diarmot este un binecunoscut afemeiat, lăsând în urma sa o droaie de copii, legitim doar unul, restul bastarzi. Din toate legăturile lui se nasc șase copii, plus doi gemeni. După decesul soției, viața acestuia este pusă în pericol, atacatorii lui încă nu au chip și motiv cunoscut de el. După citirea jurnalelor soției acesta află un secret, un secret ce îl duce departe de casă, astfel o întâlnește pe Ilsa. Aici este obligat de frații Ilsei să semneze un act în care din momentul în care vor face rost de un preot acesta să-i căsătorească. Însă, Diarmot este bătut aproape de moarte de niște indivizi, înainte de a-și pierde conștiința cu ultimele puteri cere ajutor, să-i fie anunțat fratele. Timp de un an, Diarmot se zbate să-și revină după atac, memoria lui fiind în ceață, perioada până la bătaie timp de un an este în dezordine.

Ilsa este singura fată dintre cei paisprezece frați. Traiul în mijlocul bărbaților face din ea o femeie greu de intimidat și pregătită să își impună drepturile și convingerile. Singurul care reușește să îi păcălească pe frații și verișorii ei este Diarmot, acesta o cucerește și profită de neatenția acestora.

După atac, Diarmot dispare, lăsând-o pe Ilsa însărcinată cu gemeni. La trei luni după naștere, frații Ilsei o conving pe aceasta că este timpul ca trădătorul, mincinosul și profitorul de Diarmot să își asume răspunderea.

De aici lucrurile încep să ia o întorsătură interesantă. Ilsa nimere în mijlocul ceremoniei de căsătorie a lui Diarmot cu liniștita și blânda Margaret.

– Diarmot!

El își mută privirea spre ușile salonului principal, întrebându-se cum era posibil ca rostirea tăioasă a numelui lui să reducă la tăcere o încăpere întreagă…

– Ticălosule! şuieră ea. Ticălos mincinos și libidinos ce ești! Ești mai scârbos decât murdăria de pe fundul latrinei!

-Păzea! zise unul dintre Cameroni.

Diarmot auzi că toți de la masă încep să se foiască, ceea ce însemna că luau în serios avertismentul. Se uită oarecum năucit cum Ilsa ridică urciorul greu. Ii trecut prin cap că are de gând să îl arunce chiar când ea îl lansă…

O carte care îți aduce zâmbete, râsete, nervi, amuzament, interes, mister, dezvăluiri neașteptate, incertitudine și te duce în mijlocul unui balamuc, plin de copii și oameni maturi, dar ieșiți din comun. N-ai cum să nu te amuze sau să te facă să roșesti în obraji, personalitatea Ilsei sau răbdarea și modul în care o cucerește Diarmot pe Ilsa. M-au amuzat cuvintele ca: mândro, nădragi, budigăi, etc. 😅Mi-am adus aminte de vocabularul străbunicii.

Vă las misterul! Care este implicare lui Margaret în nebunia fostei soții a lui Diarmot? Aceasta având un mod tare neașteptat de-a întreține relații intime cu bărbați și nu numai…

8 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.