O inimă curată – Romano Battaglia

Autor – Romano Battaglia

Titlul -O inimă curată

Pagini – 119

Editura – Rao

Traducere – Marina Loghin

O inimă curată este o carte jurnal, istorisirea propriei experiențe a autorului, Romano Battaglia. Un perelinaj făcut la mănăstire, într-un moment dificil al vieții sale. Atunci când nu te mai regăsești, când devii apatic, debusolat, trist, dar și neliniștit. Atunci când realizezi că încă nu te-ai împăcat cu tine însuți, cu trecutul și dorința de-a lupta se duce în neant, de a te bucura de viață, de frumos, să găsești acea liniște sufletească, să te regăsești, să te reconnectezi cu tine însuți și cu natura, cu viața simplă, să te apreciezi pe tine și pe cei din jurul tău. In viață toate ființele au o însemnătate, chiar și mica furnică. Așa cum natura trăiește în armonie cu elementele sale, nefiind unul mai important, așa trebuie să vedem și noi viața. Exemplul puterii înțelepte și al iubirii sunt echilibrul inimii și sufletului tău.

Părerea dată la începutul cărții de cititor, aceea că pentru a înțelege cartea, trebuie să ai o inimă curată, să fi ajuns în acea condiție de curățenie sufletească încât experiența singurătății și reculegerii să-ți fie un mod de a-ți trăi viața, abia atunci o poți înțelege. Și, da, așa este!

Această carte m-a liniștit, mi-a adus o liniște care a plecat din interior spre exterior. M-am bucurat împreună cu scriitorul de peisaj, de conversație, de ideea de viață, de liniștea aceea pe care oamenii nu prea o mai găsesc. Suntem învăluiți în cuvinte simple, dar cu o însemnătate profundă, în sfaturi date prin prisma comparației, prin liberul arbitru, prin propria experiență, neforțate, într-un ton calm, înțelept și pur. Da, ton! Pentru că îl simți ca pe un mentor, ești vrăjit de conversatiile scriitorului cu călugării, parcă te afli acolo cu ei.

În privința cărților de dezvoltare spirituală sunt foarte selectivă sau cel puțin până acum n-am găsit foarte mulți scriitori care să mă cucerească. Preferatul meu fiind Osho iar acum și Romano.

  • Uneori, singurătatea este cea mai bună companie, și o scurtă retragere aduce după sine o dulce întoarcere. Noi nu citim cartea vieții, ci o scriem.

Consider că această cartea poate avea diferite împacturi: acela de liniște, bucurie( ceea ce mi-a adus și mie) sau poate schimba vieți, poate aduce sufletele rătăcite pe calea cea bună, le poate arăta bucuria vieții, natura ființei, respectul, seninătatea, umanitatea, respectarea regulilor vieții și ale societății, responsabilitatea; puterea de a te lupta cu frica, cu regretele, cu viața însuși. Ne arată că atunci când în viață iei cele mai proaste decizii și ele provoacă suferință celor din jurul tău, apoi ție, acestea aduc după sine vina și regretul, acestea te pot face să decazi, să te pedepsești, în modul cel mai crud.

Sunt curioasă cum va fi înțeleasă cartea de o persoană lipsită de umanitate, obișnuită să mintă, să înșele, să uneltească, să treacă peste toată bunătatea celor din jur pentru propriul bine. ☺

Citind cartea a fost ca și cum am intrat în propriul suflet. Una dintre foarte, foarte puținele cărți de-a lungul vieții cu care m-am identificat, a fost una singură și aceasta fiind a doua. În timpul celor 119 pagini am luat doar 5 minute pauză, m-a prins în întregime în mijlocul ei.

  • Ar trebui să iubim într-atât încât să reușim să transformăm în dragoste și păcatele noastre.

O recomand din toată inima, dacă vă hotărâți să o citiți, cu siguranță, la finalul ei veți vedea viața altfel, veți fi mai senini, vă veți accepta și veți avea puterea de a da frâu liber exprimării, așa cum este ființa voastră. Veți da la o parte jena aceea de a fi văzut diferit, și că nu este nimic rău să te exprimi așa cum știi tu, ca atunci când vezi o floare și instinctul te duce la ea ca să o contempli, să-i simți parfumul sau atenția dată oamenilor din jur, să le dovedești, să le arăți, că nu o faci într-un mod critic ci contemplativ… sau vă poate schimba viața.

  • Să-ți imaginezi că te desprinzi de la pământ înseamnă să îți ușurezi corpul de tot balastul care îl îngreunează. Înseamnă să te îndepărtezi de obstacolele care te țin prizonier într-un spațiu restrâns.

Reclame

6 gânduri despre „O inimă curată – Romano Battaglia

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

Sânge şi Trandafiri

Poveştile noastre întunecate...

Fărâme de suflet

Simte fiecare suflare de viață cum îți cutreieră întreaga ființă!

%d blogeri au apreciat asta: