Dragă Inimă -Vasi Rădulescu

#dragăinimă ❤💔💝💞 #VasiRădulescu

„- Așa și? Ce se petrece mai departe?
– Îți ofer altă inimă.
– Începe omul să trăiască altfel?
– Oarecum. Începe să renunțe la nimicuri și să trăiască într-un ritm simplu. Tum ta ta tum ta ta. Ritmul perfect al inimii. Totul în jur devine iubire…”

Prima dată când l-am întâlnit pe autor a fost pe Bookzone „virtual”. Ce m-a atras a fost coperta, titlul și descrierea, dar să nu fac abstracție m-a atras și profesia dumnealui, gândindu-mă și fiind curioasă ce poate scrie un cardiolog?

Evident, despre inimă. Da! Ea cea care este un organ, datorită ei respirăm, trăim, mergem, existăm. Însă dincolo de a fi un organ vital al omului ea are o însemnătate mult mai mare, ea ne face sângele să vibreze prin vene, îi simțim ritmul, fie că este alert, domol, la fiecare emoție, trăire, incertitudine, vise.

,, Dragă Inimă

Încă mă amuz când îmi aduc aminte de șosetele migratoare ale domnului I. Era un magician desăvârșit, trebuie să recunoaștem. Te deranjază dacă ne mai gândim puțin la acele momente? ”

Cu drag,

V.

Autorul scoate în evidență faptul că lumea din secolul de azi, maturitatea, grijile, ne fac să nu-i mai dăm voie inimii să simtă odată cu noi toate evenimentele vieții, frumusețea din jurul nostru, lucrurile mici, dar importate care ne fac fericiți, cele care ne fac să ne simțim ca niște copii. Am ajuns atât de acaparați de alte gânduri și lucruri neimportante încât nici nu ne mai aducem aminte că o avem acolo în piept, pe ea, draga de inimă. Uităm de existenta ei, cu toate că ea își face treaba în continuare chiar dacă o neglijam. Când ne aducem aminte de ea? Păi, în momentele când ne supărăm, ne îndrăgostim sau alte evenimente ce își fac simțită prezenta cu ajutorul ei sau ne aducem aminte de existența ei abia când ea a obosit și începe să-și spună punctul de vedere. Toate astea doar cu ajutorul ei, nu ea este cea care începe să își mărească ritmul, să simți că sângele din vene începe să prindă viteză, să-ți fie mai cald? Abia atunci ne amintim de ea, însă doar pentru câteva secunde, pentru că instant ne concentrăm pe subiectul interesului a ceea ce a făcut-o pe draga de inimă să o ia razna.

,, Dragă Inimă

Am băut puțin vin și știu că te-am făcut să bați mai repede decât ți-ai fi dorit. Sper că nu te-ai supărat. Pisica Muna a simțit că nu ești în largul tău și a venit aproape de tine. Apoi ai ajuns în largul tău. Îți mai aduci aminte?”

Cu drag,

V.

Toate astea și mult mai multe ne sunt scrise și dezvăluite de autor prin mici povești, de la cele din copilărie până la experiențele dânsului, oamenii din secția de cardiologie, oamenii pe care autorul i-a întâlnit. Putem să spunem că este un jurnal. Un jurnal care te face să vezi dincolo de existență, dincolo de experiența unui simplu pacient dintre atâția, de bucuria copilăriei și iubirea pentru partenerul cu care ți-ai împărțit viața, toate acestea le învățăm din poveștile autorului despre prieteni, pacienți, familie și copilărie. M-au emoționat profund toate povestioarele, și fiecare dintre el au o morală, o însemnătate, un punct de vedere, unele dintre ele mi-au adus lacrimi. De ce o recomand? În primul rând pentru că ai parte de acele povești de viață, e ca atunci când ascuți povești de la povestitor, totul într-un ritm și ton care te atrage, înțelept, aflând lupta, gândurile unui medic care încearcă să salveze vieți, că și în el se dă o luptă, aceea dintre a privi pacientul ca pe un motor pe care încercă să-l repare, dar este și lupta cu umanitatea, dorința de a încerca să se detașeze ca să poată gândi logic și eficient. Să nu-i dea voie inimii să intervină în rațiune, pentru a vedea lucrurile mai clar.

,,Dragă Inimă.

Tu nu ai venit cu un semn de inimă. Nu știu de unde să te apuc când termeni un capitol de iubire, aşa că o iau mereu de la capăt.”

Cu drag,

V.

” P.S Dați-i ceea ce are nevoie, ei inimii, cântați, dansați, vibrați odată cu ea, făceți-o să se simtă specială, pentru că este specială. Iubiți-o, câștigați-i încrederea, apreciați-i devotamentul, oferiți-i și oferiți-vă lucruri simple, dar fericite. Pentru că ea de asta are nevoie, de lucruri mărunte, dar pline de însemnătate sufletească și împlinire.”

M-am bucurat de carte la maxim, m-a făcut să mă simt ca un „copil matur”. De ce copil matur? Pentru că poveștile sunt dureroase, mature, cu experiențe dureroase, dar copil deoarece m-am întors în lumea poveștilor, parcă m-am întors în copilărie, în copilăria în care am crescut cu povești, spuse de bunica. Am absorbit fiecare cuvânt, îmi plac poveștile despre viață mai ales dacă sunt destăinuite de un povestitor la o vârstă înaintată sau cu experiență. Unele pagini mi-au adus aminte de cărțile citite și de mine, una dintre ele este Oscar și Tanti Roz- Eric Emmanuel Schmitt – uneori nu vreau să-mi aduc aminte de această carte, cu toate că am rezistat să citesc doar puțin mai mult de jumătate din ea, și acea jumătate în lacrimi, încontinuu, restul n-am mai putut, mi-a fost imposibil, n-am rezistat și am abandonat-o.

Cartea o puteți achiziționa de pe Bookzone.

Reclame

2 gânduri despre „Dragă Inimă -Vasi Rădulescu

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

Mes passions...

,,Si tu fais quelque chose, fait-le avec passion. Autrement, il n'y a pas de sens..."

Nicoleta Amzu

...let silence be the art you practice...

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Viata ca o pagina dintr-o carte

Bucurate de viata asa cum este

Serial Readers

Blog de carte

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Endorfinul

Diminueaza perceptia durerii - Genereaza fericire !

Bucurii pe dos

Când simți că n-ai aripi și trupul e jos, caută-te, ia-te în brațe și du-te spre rai pe aripi de fluturi!

Pemoment

Pe unde-ti umbla mintea?

Scrisoare în Viitor

Fii TU schimbarea pe care o dorești în lume!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Truth Troubles

Why people hate the truths of the world.

Rodica Mijaiche

Citește mult, scrie și mai mult!

We love books.

„ Sunt pur și simplu dependentă de cărți. Cărțile reprezintă pentru mine aceeași tentație irezistibilă ca băutura pentru adepții săi. Nu le pot rezista. ” – L.M. Montgomery

fairy on acid

așează-te pe scaun, ia-ți pătură pufoasă, pune-ți lămâia în ceai, amestecă zahărul și hai să vorbim.

The Shine of Things

For whoever wants to find out something new, to remember memories, to smile, to feel good, this blog goes through all the topics and moments of life . I hope you enjoy.

%d blogeri au apreciat asta: