Mă dor strămoșii – Patrice van Eersel și Catherine Maillard/ Editura Philobia

Autori: Patrice van Eersel și Catherine Maillard

Titlu: Mă dor strămoșii/ Psihogenealogia sau cum să ne schimbăm viitorul cunoscându-ne trecutul

Pagini: 186

Editura Philobia

Traducere: Bianca Biagini, Raluca Bibiri

Psihogenealogia este extrem de veche, fie că vorbim de psihogenealogia occidentală sau cea veche practicată de triburi, pornind de la tema apariției bolilor și în ce contexte pot apărea, acestea pot fi familiale și genealogice.

Ca de pildă, chinezii și vindecătorii pun apariția bolilor pe seama unor spirite rele sau perturbarea ordinii cosmice, pe de altă parte occidentalii pun apariția bolilor pe seama alimentelor, mediului în care trăim, stresului ( aici se poate spune că stresul coincide cu teoria marilor maeștri budiști, care afirmă că starea de spirit, gândurile, neliniștile, pot influența apariția bolilor.)

Cei care au citit cărțile Annei Ancelin Schützenberger, știu că Anne în curentul transgenerațional a abordat tema sindromul de aniversare, repetiția genealogică, sau Nicolas Abraham și Maria Torok cu teoria Cripta și Fantoma, Ivan Boszormenyi- Nagy cu teoria Loialitatea și parentificarea, care sunt legăturile dintre ele, păi este simplu. Anne pune seama bolii pe sindromul de aniversare, apariția bolii fiind pusă pe seama unui eveniment tragic, declanșarea unei psihoze ce l-a marcat pe individ; Nicolas și Maria cu teoria Cripta și fantoma, punând în evidență că o traumă nespusă poate da naștere unui clivaj, evenimentul nu poate fi dezvăluit de criptă( purtător ) acesta involuntar îl transmite mai departe succesorului, acesta devenind fantomă, ia involuntar manifestările și temerile criptei; Ivan, cu teoria Loialitatea și parentificarea, succesorul ia involuntar un mit al familiei sau pune evenimentele traumatice pe seama moștenirii,( cei mai mulți pacienți pleacă de la ideea că dacă stră-bunicul, bunicul, tata, au decedat de un tip anume de boală la fel și el, devenind moștenitor al bolii)

Un psihogenealog împrumută mai mult din eficacitatea vrăjitorească( acum nu vă gândiți că se ocupă cu vrăji, nu, ci doar punându-te pe tine ca fantomă, ca moștenitor al evenimentului, să descoperi legăturile cu strămoșii, și astfel golurile vor căpăta esență, dezvăluind că mintea ta, involuntar, pune bază pe bacterie, ca ea fiind responsabilă de apariția bolii în decursul mai multor generații,( o moștenire a bacteriei genealogică) ba chiar genealogic dacă un membru al familiei în trecutul îndepărtat a murit împușcat sau în alte forme, tu ca urmași vei avea dureri în acele zone care au provocat moartea acelui membru din familie. Acum ceea ce v-am dezvăluit eu mai sus este doar o parte din ceea ce cuprinde cartea. Cartea are formatul de interviu cu mari maestri ai genealogiei și ramurilor ei. La unii l-am citit mai mult lucrarile, la alții mai puțin, dar ceea ce este clar este că este un interviu interesant fiind acaparată de toți. Având bucuria de a mă reîntâlni cu Didier Dumas, Fantome și îngeri în țara străbunilor, cât și cu mulți alții ca: Anne Ancelin Schützenberger/ Amprenta străbunilor – Cercetări în Psihogenealogia clinică, Alexandro Jodorowsky/ Familia este arborele magic dinăuntrul tău, Bert Hellinger / Constelațiile sau contactul de la suflet la suflet, Chantal Rialland/ Familia ta își duce existența înăuntrul tău…stă însă în puterea ta să o alungi, Serge Tisseron/ Să ne eliberăm de secretele de familie: o condiție prealabilă a oricărei psihoterapii, și nu în ultimul rând cu Vicente De Gaulejac/ Cum ne lasă moștenire familia și străbunii o nevroză de clasă.

Toți acești psihologi, psihogenealogi s.a.m.d, pot părea că au o temă comună, și da, o au, dar nu în totalitate, subiectele/ subiecții fiind abordați din perspective diferite.

Întâlnirea cu acești psihologi, mistici, psihomagici și răspunsurile date la aceste seturi de întrebări vă pot da lămuriri la multe lacune și nedumeriri, aflând o sumedenie de informații captivante.

Despre subiect/ subiectele din carte se poate discuta la nesfârșit, pentru mine această carte cât și altele din acest domeniu sunt o pasiune, rămânând captivată în totalitate. Cartea vă poate răspunde la multe evenimente petrecute în decursul trecutului sau al prezentului personal sau pentru cei dragi. La finalul ei veți deveni mai conștienți de tot ceea ce se petrece în viața voastră.

Cartea o puteți achiziționa de aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

Mes passions...

,,Si tu fais quelque chose, fait-le avec passion. Autrement, il n'y a pas de sens..."

Nicoleta Amzu

...let silence be the art you practice...

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Viata ca o pagina dintr-o carte

Bucurate de viata asa cum este

Serial Readers

Blog de carte

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Endorfinul

Diminueaza perceptia durerii - Genereaza fericire !

Bucurii pe dos

Când simți că n-ai aripi și trupul e jos, caută-te, ia-te în brațe și du-te spre rai pe aripi de fluturi!

Pemoment

Pe unde-ti umbla mintea?

Scrisoare în Viitor

Fii TU schimbarea pe care o dorești în lume!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Truth Troubles

Why people hate the truths of the world.

Rodica Mijaiche

Citește mult, scrie și mai mult!

We love books.

„ Sunt pur și simplu dependentă de cărți. Cărțile reprezintă pentru mine aceeași tentație irezistibilă ca băutura pentru adepții săi. Nu le pot rezista. ” – L.M. Montgomery

fairy on acid

așează-te pe scaun, ia-ți pătură pufoasă, pune-ți lămâia în ceai, amestecă zahărul și hai să vorbim.

The Shine of Things

For whoever wants to find out something new, to remember memories, to smile, to feel good, this blog goes through all the topics and moments of life . I hope you enjoy.

%d blogeri au apreciat asta: