Bucătăria perfectă și practică

Cu toții știm că într-o locuință cea mai importantă încăpere este bucătăria. De mici bunica ne tot repeta că o căsnicie fericită trece prin stomacul partenerului sau al partenerei. Bucătăria este locul unde copiii se bucură de compania ta, de cele mai speciale bucate făcute cu dragoste de părinți, de jocuri, de delicioasele dulciuri și zâmbete cât să cuprindă toată inima micuțului tău, a familiei tale. Când vine momentul mult așteptat de a-ți întemeia o familie, să te muți într-o locuință nouă, fericirea este extremă, dar odată cu bucuria de a avea propriul cămin vine teama, entuziasmul și bătăile de cap cu redecorarea casei, în special cu amenajarea bucătăriei. Acolo încăperea trebuie să te facă să te simți liberă și să simți fericire, să emane căldură și să fie plină de culoari ce îți dau energie, plăcere și inspirație. Dacă cu lucrurile mai mari te poți pune de acord cu restul familiei, când vine momentul de a aproviziona incinta cu toate acele mărunțișuri ce fac bucătăria practică și eficientă, este mai greu. Așa că nu putem trece cu vederea toate acele mărunțișuri care îți fac plăcere de a le manevra pentru prepararea bucatelor, toate acele ustensile de bucătărie, vesela pentru copii, (asta dacă aveți copii și, credeți-mă, când sunt mici trebuie să fii suficient de inventiv cu amenajarea mesei și gustul mâncării, sunt cei mai mofturoși), nu putem renunța la aparaturile cele mai diverse pentru a-ți ușura munca și a îți da posibilitatea ca totul să decurgă cât mai bine, mai repede și cu plăcere. Trăim într-un secol în care timpul este pe repede înainte, și cu cât bucătăria noastră este mai bine dotată cu atât timpul nostru va fi mai bine gestionat.

Pentru bucătăria mea am ales culori ca: alb, verde intens și maro, mobila încadrată pe pereți și un blat lung, astfel oferindu-mi posibilitatea de a folosi-o pentru toate aparatele dorite, așezate într-o anumită ordine și având acces la ele pe deplin, mijlocul bucătăriei să fie cât mai spațios pentru a putea pune în mijloc o masă cu patru scaune( acestea trebuie neapărat să fie confortabile, nu-mi plac cele care mă fac să stau țeapănă). Dacă până aici totul este bine și frumos, de aici încolo vine lupta cea mai mare, alegerea ustensilelor, vase pentru gătit, oale, fețe de masă, servicii de masă, pahare, mai ales când am o fixație ca farfuriile și paharele să fie din sticlă sau ceramică pictate cu flori sau simple, mai nou am luat și seturi ce sunt combinate cu diferite culori, la capitolul oale și tigăi avem câteva duzini, din ceramică, inox, aluminiu, cu înveliș din piatră, ba grill, adânci, plate, antiaderente, pentru clătite sau alte preparate, cu capac sau fără, toate sunt o plăcere epuizantă, dar la final totul va fi o satisfacție .

Pentru decor putem să ne punem imaginația la bătaie, confecționând diferite rafturi sau de ce nu să le cumpărăm, că de modele nu ducem lipsă. Și astfel ne putem petrece zile pline de savoare și delicatese delicioase pentru cei dragi.

Foto – SomProduct

Participare – SuperBlog

Reclame

Un gând despre „Bucătăria perfectă și practică

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

Sânge şi Trandafiri

Poveştile noastre întunecate...

Fărâme de suflet

Simte fiecare suflare de viață cum îți cutreieră întreaga ființă!

%d blogeri au apreciat asta: