Școala de bani, educație financiară

Articolul acesta ar trebui să conțină sfaturi, exemple, ș.a.m.d, despre educația financiară proprie. Nu, nu o să conțină așa ceva. De ce? E simplu. Dacă m-ai fi întrebat despre acest subiect acum 15 ani, ți-aș fi răspuns și nu numai asta, te-aș fi bombardat cu tot felul de idei și recomandări. Acum, după atâția ani, chiar și eu aș avea nevoie de sfaturi, de persoane care să-mi deschidă lumea acestui ultim deceniu. În ultimul deceniu evoluția societății și a modului de educație financiară a făcut un salt mare, iar noi trebuie să ne adaptăm cu ea din mers, asta dacă nu ai neglijat acest aspect, dar dacă ai făcut-o, tot ce-ți zic este, ia-o la pas, nu mai sta, că rămâi în urmă.

Nu sunt o cheltuitoare, nu am obsesii pentru lucrurile materiale, tot ce achiziționez din acest domeniu este strictul necesar. Un singur hobby îmi scade venitul lunar, în rest mă aflu pe partea aceea în care banii se duc pe facturi și tot ce ține de casă. Dacă ca adolescentă aș fi reușit să fac economii și să mă gândesc la o modalitatea în care economiile ar fi fost bunicele, acum la maturitate mă trezesc că economiile sunt de fapt bani ce vor lua drumul altor necesități, altor nevoi prevăzute sau nu. Când ai copii și alte obligații, ai toate șansele să te trezești în fiecare lună cu câte o surpriză, care îți va subția venitul; ba trebuie să te duci cu cel mic la dentist, ba are nevoie de o nouă carte la școală, unde mai pui că dacă pantalonii cumpărați luna trecută au avut un mic sau mai mare incident, trebuie neapărat alții, că nu-i de joacă cu joaca, ba întreci măsura și decizi că meriți să te răsfeți puțin, astea sunt cele neprevazut. Când vine vorba de cheltuielile prevăzute, stai ca omul la capătul funiei, strângi pentru vacanță, pentru mobilă nouă, pentru nu știu ce alte schimbări survenite în casă, unele dintre ele pot fi capricii, dar capricii necesare, nu?

Cel mai simplu sfat este acela de a te pune la birou, ia o foaie și-un pix și începe să pui suma lunară care îți intră în casă, și apoi începe să înşiri toate cheltuielile lunare, nu cele neprevizibile, nu! Ci acelea pe care ești obligat să le faci, și îți zic eu, nu iese bine!

Însă nu aceasta este soluția cea mai bună, știm cu toții că nu dă rezultate, indiferent cât ai scrie tu, și cât ai încerca să scazi, să tai, și să pui reguli, tot nu iese.

Școala de bani, BCR, cum să faci bani, a inițiat un program de educație financiară în România, cea mai mare campanie de educație financiară. Școala de bani, ne învață dincolo de definiții, teorii și materiale auxiliare ce conțin doar teorie, nu și practică. Această campanie te trece dincolo de metoda simplă de a-ți ține o evidență a veniturilor și a cheltuielilor. Cei o mie de angajați BCR, îți devin profesori în independența financiară, organizând ateliere la nivel național cu diferite categorii de vârste. De la cei mici, la cei mari. Cursurile sunt gratuite, organizate în diferite instituții publice sau private, totul depinde de voi să-i chemați. Materialele sunt adaptate astfel încât lecțiile de disciplină financiară să fie pe înțelesul tuturor. Cu ajutorul unor profesioniști financiari înveți și capeți independentă financiară, și-o educație financiară profesionistă, astfel vei avea posibilitatea de a afla că veniturile tale pot fi mai bine gestionate. Aici nu înveți despre BCR, acest proiect a fost înființat cu scopul de a educa societatea în a fi un bun independent financiar.

Școala de Bani, ține seminarii în toate orașele țării, cu ajutorul instituțiilor, comunității și a doritorilor de a învăța de la cei mai buni, îi puteți invita și la voi.

Am și eu nevoie de astfel de ore în educația financiară, neapărat! Poate așa bugetul personal și cheltuielile mele vor începe să-și facă simțită prezența, și voi face și mai multe economii.

Foto- Școala de bani, BCR

Competiție – SuperBlog 2018

Reclame

3 gânduri despre „Școala de bani, educație financiară

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

Sânge şi Trandafiri

Poveştile noastre întunecate...

Fărâme de suflet

Simte fiecare suflare de viață cum îți cutreieră întreaga ființă!

%d blogeri au apreciat asta: