Mașina de vis

Să vorbim puțin despre mașini. De ani de zile tot încerc să-mi fac curaj de a da de carnet. Însă grea treabă, mai ales că eu am frica bine înfiptă în minte că pot face boacăne la volan. Asta se datorează faptului că văd în jur tot felul de conducători auto iresponsabili, mai ales femeile. E ironic… dacă te gândești că și eu fac parte din același gen. Dar, să fim serioși, sunt cam aeriene. Nu că bărbații ar fi mai buni, sunt femei care conduc de zici că sunt una cu mașina, puține ce-i drept, dar sunt!

Am trecut eu peste frică și am dat de carnet, până aici toate bune, nu-i mare zarvă. Dat de carnet și luat! Dacă până aici totul a mers bine, de aici încolo o să vedem cum va fi.

De curând soțul s-a gândit să îmi facă cadou o mașină, de fapt banii, că mașina trebuie să mi-o aleg eu. M-am tot gândit ce mașină s-ar potrivi pentru o femeie cam atentă la orice, mereu în alertă și veșnic stresată să nu greșesc cu ceva, adică imaginați-vă eu și mașina, baba și mitraliera. Frica mea de a nu face rău altora, mai ales familiei îmi provoacă stres la volan. Mereu când conduc am impresia că sunt gata de-a-l încăleca pe cel din față. Soțul îmi zice că conduc bine, însă la volan tot stresată stau. În fine, haideți să trecem peste asta. Mă obișnuiesc eu până la urmă.

Mi-am ales un BMW 218d Active Tourer, Avantage Line, culoarea roșie, viteză maximă – 210km/H, accelerație – 0-100km / H 4: 9,1 secunde, consum – 5,2 l/ 5,4 l / 100km, capacitate cilindrică 1,995 cm2, putere – 110 kw ( 150CP) 4.000rpm, cuplu – 350Nm/1.750rpm, emisii CO2G 119g/ km, linii atletice , confort, dispozitive aleatorii pentru depozitare, flexibilitate, portbagaj generos, ce să mai, o mașină superbă.

De aici încolo vine partea care îmi place cel mai mult, motorul! Nu mă pricep eu bine, chiar deloc, dar familia îmi știe năravul de a nu putea sta departe de tot ce-mi atrage atenția. Curioasă din fire, trebuie să explorez interiorul: cum este motorul? La ce folosește piesa asta sau cealaltă? Pot să schimb eu roata? Pot să fac eu aia sau cealaltă? Și tot așa.

Dar pentru a întreține-o trebuie să aleg cu grije, am nevoie de o firmă în piese originale BMW, astfel încât să ofer mașinii o bună funcționare și o mai mare durabilitate, bineînțeles că nu putem trece cu vederea că piesele sunt cele care ne oferă siguranță la volan, fiabilitate, ş.a.m.d. Pentru asta am mers să luăm piese BMW de la exclusiv OEM.

Aici am găsit și ulei original BMW, accesorii originale BMW, tot ce îmi trebuie dintr-un singur loc și originale. M-am axat mai mult pe parbriz BMW 218d, accesorii BMW 218d, discuri de frâne, discuri frâne ventilate spate, mochete, canale aer, macara geam dr.spate, ornament s.sprit.far, soluție curățare, turbină, tension spring, module bujii, kit revizie serie, set microfiltre, amortizor vibrații, etc.

După ce am parcurs toate etapele ce îmi oferă siguranța de a ști de unde să-mi iau și piesele, pot zice că acum sunt total pregătită de a mă bucura de ea, atât eu cât și familia. Odată cu apariția celei de-a doua mașină în familie treburile pot fi împărțite mult mai bine, nemaifiind nevoiți de a depinde unul de altul. De acum încolo o pot lua eu pe cea mică de la școală, fără să mai fiu nevoită să îi pasez și această sarcină soțului.

Tot ce-mi doresc de-acum încolo este ca eu și mașina mea să fim compatibile.

Foto- OEM

Competiție SuperBlog

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.