Primii mei pași în blogosferă

Chiar și acum după un an și jumătate de la prima postare pe blog, amintirile sunt încă vii. Au trecut aproape doi ani și pot spune că am avut plăcerea de a cunoște foarte multe persoane, am învățat multe despre genul acesta de comunicare. Totul a pornit instantaneu, nu am plecat cu un plan gata făcut. Pur și simplu totul a fost pe baza unei decizii de moment. Inițial m-am gândit ca blogul meu să conțină impresii despre cărțile citite, încet, încet am mai abordat și alte subiecte. Titlul l-am ales cu gândul că, într-adevăr, cărțile sunt o magie pentru suflet și minte. Alegerea platformei, domeniului, grafica, tema, și ceea ce oferă o platformă este un lucru de luat în calcul, să aibă SEO, Google Adwords, LinkedIn Ads, video Ads, e-mail personalizat și comunicare Marketing, domenii de publicitate, funcții de scriere variate, legături, etc. La început am pornit cu un domeniu gratuit mai apoi cam la o jumătate de an am trecut la cel cu plată. Și dacă stai să te gândești nu este mult, chiar deloc. Pe parcurs am mai schimbat tema blogului, în funcție de ceea ce mi-a plăcut. Și, ușor, ușor, am ajuns să am în jurul meu o comunitate frumoasă iar fiecare pas mic pe care l-am făcut mi-a adus o satisfacție și mai mare. Împreună cu ei m-am bucurat de imaginația, pasiunea și devotamentul lor pentru blogosferă.

Până să învăț cum funcționează aplicația și blogul m-am ales cu un munte de nervi și dorința de a renunța. În primul an nu am fost prea activă, dacă este să facem o evaluare, nu am fost activă mai deloc. Într-un an am postat doar 50 de articole, puține. Cum nu aveam dorința de a face din această activitate un interes sau o afacere încât să am ceva beneficii după ea, nici nu am fost dornică de mai mult. Și nici acum nu am un plan bine definit al timpului, probabil că dacă într-o dimineață mă trezesc că timpul nu îmi mai permite să ofer blogului toată atenția mea doar atunci voi renunța la el. Însă ceea ce este clar nu voi renunța la pasiunea mea de a citi. Pentru mine blogul reprezintă, entuziasm, relaxare și bucuria de a împărtăși cu comunitatea pasiuni comune. Dar de ce nu? Pentru tine poate însemna mai mult de atât.

Probabil că dacă i-ai întreba pe unii bloggeri despre aceasta activitate vor începe să spună doar fața frumoasă a acestei sfere. Că doar n-o să spună cu adevărat ce se află dincolo de blog, domeniu, paginile și literele așezate ele frumos acolo, de parcă ai avea impresia că este numai lapte și miere. Nu, nu-i doar lapte și miere. Pe parcursul drumului tău în blogosferă vei avea parte de tot felul de provocări, de nervi întinși la maxim, peripeții și multă răbdare.

Dar, hai să nu fim chiar așa de pesimiști. Există și lucruri bune în a-ți face propriul tău blog. În primul rând că poți să te bucuri de a împărtăși lucruri frumoase cu cei din jur, de a îți face prieteni noi, de-a experimenta și învăța foarte multe lucruri pe care le vei folosi mai târziu în viață. Oricum, te vei alege cu o mai bună experiență în comunicare și dezvoltarea ta ca om. Dacă ar fi să ne gândim la ce este bună blogsfera am putea avea o mulțime de avantaje. Cum ar fi: dacă îți deschizi o afacere, este cel mai bun mod de a comunica cu potențialii clienți, cu ofertele, promoțiile și serviciile pe care le oferi sau cele oferite, astfel poți dezvolta o comunitate în jurul afacerii tale, oferind informații, dar și siguranța că ești profesionist, onest și de cuvânt. Dacă o faci din propria ta pasiune și dorință de-a împărtăși cu cititorii creațiile tale sau pasiunile comune, blogul este cel mai avantajos, frumos și entuziast mod de interacțiune. În cazul în care ai deja un blog, nimic nu-i mai ușor în a face o prelungire domenii, asta dacă te atrage mai mult ofertele și grafica altei platforme.

Sunt o susținătoare a celor tineri, blogul și blogsfera sunt buni profesori pentru ei, ca și scriere, răbdare, responsabilitate, șansa de a acumula informații și a-și îmbogăți vocabularul și cunoștințele generale. Nu mai zic că poți beneficia de personalizarea blogului și astfel te poți bucura de un site care să te reprezinte, să-ți pună în valoare pasiunile, fie că îți place să faci fotografii, fie că scrii sau doar să împărtășești propriile experiențe, sau de ce nu să-ți scrii propria carte, blogul tău poate deveni pasiune și dezvoltare. Indiferent de peripețiile prin care veți trece pentru a-ți face un blog, finalul este unul cu satisfacție, și cu siguranță nu vei regreta decizia luată.

Foto- Domaz,.ro

Competiție SuperBlog 2018

Reclame

2 gânduri despre „Primii mei pași în blogosferă

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

Stări (in)depedente de alți oameni.

Nu ești niciodată singur, ci ai ocazia să fi tu însuți.

Zâmbetul Soarelui

Un blog de Sorina Chirilă

vipera de biblioteca

Nu fac recenzii, nu povestesc carti, doar imi spun impresia lasata de o carte .

Un inger visator

despre mine si ceea ce ne înconjoară

Andreea Mătea

OPEN HAPPINESS

TEEN THOUGHTS

"writing is a way of talking without being interrupted" — Jules Renard

Blogul Giuliei

modă-gânduri-idei -cărți

Dana-Georgiana Mortan

~ Nihil sine Deo ~

Read it out

”I`ve lived a thousand lives.”

Jocul de-a v-ați ascunselea

”Îmi plac domnițele la ananghie. De aceea nu mă grăbesc să le salvez. Îmi lasă mai mult timp să mă bucur de spectacol!”

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

Ela Albu

Fashion blogger

Sânge şi Trandafiri

Poveştile noastre întunecate...

Fărâme de suflet

Simte fiecare suflare de viață cum îți cutreieră întreaga ființă!

%d blogeri au apreciat asta: