Igiena și vestimentația sunt demonstrația sănătății

Dacă ar fi să vorbim despre medici și importanța lor, am avea multe de zis. Plecând de la experiență, cunoaștere medicală, calm, relaționare, interacțiune și aspectul vestimentar, toate au importanță. Exemple aș putea da multe, dar am să aduc în prim-plan cât de important este ca medicul, asistentul, să aibă un impact pozitiv asupra pacientului.

„La vârsta de 10 ani, Ann, a fost diagnosticată cu, Sinuzită acută, pierderea a două simțuri și lipsa simțului olfactiv, plus lipsa ei de comunicare, dezvoltând Ciclotimie. Oricât ar fi încercat cineva să o facă să vorbească, era imposibil de a reuși asta, dorința ei de comunicare se diminua de la o zi la alta. Datorită vârstei fragede medicii nu puteau să recurgă la operație în privinta sinuzitei – și nici nu este recomandat. Dacă tratamentul este făcut la timp și cu strictețe, într-un final vei fi bine. După diagnostic medicul i-a dat tratament medicamentos și apoi a fost trimisă să facă tratament special. Tratamentul consta în introducerea ei într-o cameră cu aerosol, apoi tratament electroconvulsiv( ECT), era dusă la o doamnă doctor unde o introducea în două inele mari, iar la cap îi punea trei magneți legați de niște aparate. După ceața în care era învelită apariția în fața ochilor ei a halatului alb era ca și cum din negură apărea un înger. Plus alte camere în care nici nu-și mai aduce aminte ce scop aveau, însă după ședință se simțea bine.

Ann s-a îndrăgostit de meseria de doctor, propunându-și ca atunci când va fi mare să devină medic sau asistent, de-asemenea făcând o pasiune pentru psihologie. Pentru ea halatele albe, imaculate, postura și vocea calmă a medicului i-au dat curajul de a merge mai departe și de a nu-și pierde încrederea că într-un final va reuși să fie bine. Fiind un copil vesel, zburdalnic, plin de viață și jucăuș, adora atunci când medicul o îmbrăca cu halatul lui alb imaculat, pentru a o distrage de la gândul tratamentului și de a încerca să facă această procedură de tratament cât mai distractivă și relaxată pentru ea. Halatul alb însemna calm, iubire și încăperile lui laterale îi aduceau zâmbetul, ca prin magie din interiorul acelor încăperi apărea câte-o bombonă, acadea sau o prajiturică învelită cu grije și dragoste pentru a-i satisface papilele gustative. După tratament timp de cel puțin 20 de minute făcea parte din cadrul medicilor, halatul mare și alb al medicului o învelea ca într-un cocon, ascultând cu interes și curiozitate la vocea caldă a medicului ce-i indica la ce folosește fiecare instrument medical sau fiecare buton al aparatelor medicale…”

O persoană bolnavă devine dependentă de dragoste, atenție, cu cât simptomele bolii sunt mai avansate cu atât mai mult pacientul caută siguranță și certitudinea că totul va fi bine. Încercând să ia încredere din orice manifestare, postură, privire, ton, chiar și din modul vestimentar al medicului, devenind dependenți de orice dovadă și vizualizare pe care o întâlnesc.

Până aproape de finalul secolului XIX, începutul secolului XX, medicii aveau ca vestimentație acele costume negre sau smocking-uri, eleganța dovedind importanța lor, iar culoarea fiind aleasă cu scopul ca particulele de pete, fie că erau de sânge sau de altă natură să nu fie vizibile. Însă sobrietatea vestimentației a devenit un factor de neliniște asupra pacienților, adeseori pacienții îi asociau cu vestitorii morții și a deznădejdii. După ce un grup de medici au luat inițiativa ca vestimentația medicilor să fie una formată din haine comode și de culoare albă, pentru a le arâta pacienților că pot avea încredere în ei și că medicul este cel care prevestește igienă, siguranță și devotament, încrederea pacienților a crescut semnificativ, astfel introducându-se obligatoriu purtarea de bluze medicale cu imprimeuri și halate medicale de către cadrele medicale. Cu trecerea timpului, culorile au devenit un factor important în tratarea pacienților, culoarea arătând din ce categorie face parte personalul medical cât și semnificația ei. Halatele, costumele și echipamentele cu imprimeuri florale sunt cele care oferă copiilor veselie, inocență, lefterie, credit, îndeletnicire, cu cât sunt mai vesele și cu cât culorile sunt mai vii, cu atât pacientul este mai plin de încredere, luându-l astfel de la gândurile sumbre, având și efectul de a atenua depresia.

eHalate oferă o gamă largă de halate medicale, bluze medicale cu imprimeuri, pentru cadrele medicale din diferite domenii. Datorită evoluției modalitatea de a achiziționa aceste materiale medicale este largă, oferind posibilitatea de a alege. Un magazin online de costume medicale și echipamente medicale de lucru puteți găsi și pe site-ul eHalate.ro, ajungându-se la constatarea că importanța halatelor, costumelor și echipamentelor de lucru, în general vestimentația medicilor, asistenților sau a altor cadre medicale este importantă.

Să cercetăm cele ce s-au petrecut, să cunoaştem cele prezente, să aplicăm cele învăţate. – Hipocrate ”

Foto- eHalate.ro

Articol pentru proba SuperBlog

Reclame

4 gânduri despre „Igiena și vestimentația sunt demonstrația sănătății

Adăugă-le pe ale tale

  1. Eu sunt asistenta medicala si,pot spune ca da,vestimentația medicilor, asistenților sau a altor cadre medicale este importantă.Acum 10 ani,cand m-am angajat ca as.med.purtam uniforma alba,si pacientilor le era teama si parca chiar erau crispati cand veneam la serviciu,nu doar fata de mine cat si de colegele mele.De vreo 3-4 ani,de cand au aparut tinutele colorate si cu diverse imprimeuri,mi-am luat cred vreo 20 tinute,toate culorile posibile si cu animalute,sau flori,si pot spune ca pacientii ma admira,ma complimenteaza si chiar cand intru in salon,imi spun ca parca intra soarele acolo,sau primavara.Ei sunt muuuult mai primitori si daca le mai si zambesc,primesc la randul meu si eu zambete de la ei,chiar daca sunt suferinzi.E o idee bine venita ,cred cu aceste tinute!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Doar pentru tine

Shopping-ul şi moda două activități culturale

alex lamba

texte publicate

Story in my live

"Viaţa nu este decât gândire." Sara Teasdale

the world wild

beautiful world

Oglinda sufletului meu

Despre ceea ce sunt, simt și trăiesc...

heart beat

I needed just one thing: for you to stay with me and expose yourself to the lethal stuff radiating from me.

PeBune

Dacă nu mergeam în ziua aia la pîine, nu te-ntîlneam.

doar, o viaţă

eu trăiesc, când să fiu supărat

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

Crâmpeie de suflet

Citește ceea ce-ți bucură sufletul!

Claudia Adriana

Marcu Claudia Adriana

Pasionați de lectură

"Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunța." - Fernando Savater

Cititor necunoscut

citește ce vrei, când vrei, cum vrei

%d blogeri au apreciat asta: