Revelion în Africa de Sud

Când ești blogger de călătorii ai șansa să dai peste tot felul de destinații, oferte, care mai de care mai incitante. Una dintre oferte care mi-a atras atenția este un sejur, Revelion Christian Tour. Intrând pe site la secțiune am dat peste oferte speciale Revelion având o selecție foarte tentantă. Variantele de destinații fiind foarte tentante, plecând de la India, Thailanda, Malaezia și Singapore până în Dubai și Africa de Sud.

Unele dintre destinații ieșind din calcul, drept să spun, India aș vizita-o doar ca diversitate, Dubai de asemenea, rămânând Thailanda, Malaezia și Singapore, și Africa de Sud. Pentru Thailanda, Malaezia și Singapore aș prefera să le dau o atenție mai deosebită cu altă ocazie, decizia finală fiind Revelion în Africa de Sud.

De fapt Africa de Sud o aveam de ceva timp în vizor, doar așteptam momentul oportun pentru a face-o. Mi-am cicălit soțul să alegem ca revelionul să-l petrecem acolo, împreună cu fiica noastră. Care bărbat rezistă la cicăleli? ba te mai vaiți puțin că nu știu ce nedreptate ți-a făcut, lași în urma ta și câteva lacrimi, te mai și bosumfli, îi mai tragi și câte o amenințare că îl pui la regim, și gata, ai reușit! Cum să nu alegi Africa? Doar așa ai șansa să scapi de gerul de la noi.

Nu doar soarele este cel care m-a făcut să aleg Africa de Sud, având în plan să fac o sumedenie de activități palpitante, să vizitez anumite puncte turistice care mă atrag și să mă relaxez inhalând aer de Africa. Vreau să vizitez:

  • Parcul Național Kruger – vedem animalele sălbatice specifice zonei,( leul, bivolul african, elefantul, rinocerul). Plimbarea cu jeepul de safari în căutarea animalelor, având ocazia de a vedea grupul de animale Big Five, Little Five și, leul- furnicilor, țestoasa- leopard, şoarecele-elefant sau pinguinii pe plaja, etc.

  • Blyde River Canion – Johannesburg, aici o să avem parte de frumusețea naturală, fiind al treilea canion din lume ca lungime, de 50 km.
  • Johannesburg – Sun City, o zi de odihnă cu o frumoasă grădină botanică, teren de golf, cazinouri. Orașul bazându-se pe energia regenerabilă.

  • Johannesburg – Cape of Good Hope/ Cape Town, o plimbare de-a lungul coastei, un loc retras bun de explorat și vizitând Rezervația Naturală a Capului Bunei Speranțe, trecând prin Hout Bay, o croazieră către Insula Focilor, privindu-i în mediul lor natural. Aici este locul unde se întâlnesc apel Oceanului Atlantic și Indian, vizitarea unor grădini botanice. Și nu în ultimul rând, Johannesburg – Pretoria, capitala Africii de Sud, cunoscut ca Orașul Jacaranda, datorită copacilor cu același nume, apoi vizitarea monumentului Voortekker, destinat marii migrații olandeze spre E și N-E a Africii de Sud, continuând cu Piața Catedralei cu statuia lui Paul Kruger în anii 1883-1900, fiind înconjurată de clădiri istorice atractive, având și clădirea Parlamentului și a Tribunalului, nu putem pleca fără să vedem arhitectura Union Buildings.

Cu un asemenea intinerariu plus multe altele, nu degeaba i se mai zice Africii de Sud și săraca țară bogată. Bogată în origini, naturalețe, mediu, o fraternitate magnifică între natura brută și modernizare, cu un peisaj de neuitat. Știați că Africa de Sud este lider mondial în minerit a diamantelor, cupru, platină, aur, mangan și crom? Ei, dacă nu știați știți acum, fiind de asemenea cunoscuți pentru populația harnică. Economia lor fiind ridicată din turism, dezvoltând acest segment cât mai bine.

Câteva lucruri care nu trebuie să îmi lipsească din bagaj: aparatul foto- neapărat- încălțăminte și haine comode, pălărie, și bineînțeles hainele de revelion sau de ce să nu renunțăm la ele și să ne luăm unele specifice culturii  și tradiției lor!? Mâncarea, neapărat trebuie să încercam tot ce are de oferit. Gastronomia lor bazându-se în special pe mâncăruri tradiționale;

  • mușchi de crocodil, omizi fripte , cap de oaie prăjit pe grătar, mieliepap – terci făcut din porumb – braai – aceasta se prepară prin fierbere la ceaun – dacă totuși nu vreți să încercați nu vă faceți griji, se găsesc preparare din toate colțurile lumii: Italia, India, China, Portugalia. Cu toate astea și gastronomie lor este diferită ca peste tot unde te-ai duce, așa și la ei, în funcție de grupurile etnice.

La final tot ce îți rămâne este să visezi cu ochii deschiși până când pleci.

Revelion în inima Africii – săraca țară bogată.

Foto – Christian Tour

Articol SuperBlog 2018

Reclame

Un gând despre „Revelion în Africa de Sud

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

Mes passions...

,,Si tu fais quelque chose, fait-le avec passion. Autrement, il n'y a pas de sens..."

Nicoleta Amzu

...let silence be the art you practice...

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Viata ca o pagina dintr-o carte

Bucurate de viata asa cum este

Serial Readers

Blog de carte

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Endorfinul

Diminueaza perceptia durerii - Genereaza fericire !

Bucurii pe dos

Când simți că n-ai aripi și trupul e jos, caută-te, ia-te în brațe și du-te spre rai pe aripi de fluturi!

Pemoment

Pe unde-ti umbla mintea?

Scrisoare în Viitor

Fii TU schimbarea pe care o dorești în lume!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Truth Troubles

Why people hate the truths of the world.

Rodica Mijaiche

Citește mult, scrie și mai mult!

We love books.

„ Sunt pur și simplu dependentă de cărți. Cărțile reprezintă pentru mine aceeași tentație irezistibilă ca băutura pentru adepții săi. Nu le pot rezista. ” – L.M. Montgomery

fairy on acid

așează-te pe scaun, ia-ți pătură pufoasă, pune-ți lămâia în ceai, amestecă zahărul și hai să vorbim.

The Shine of Things

For whoever wants to find out something new, to remember memories, to smile, to feel good, this blog goes through all the topics and moments of life . I hope you enjoy.

%d blogeri au apreciat asta: