Fii tu motivația – Bursa Binelui/ ONG-BCR

Acest articol ar trebuie sau cel puțin așa cred, să conțină empatie, milă, emoții intense, ș.a.m.d. Ei bine, nu am să fac asta. Știți de ce? Nu cred în vorbe goale, în cuvinte aruncate cu măiestrie încât să înduioșeze inimi. Nu! Eu cred în realitate, în conștientizare, implicare, în dorința ta de a da o șansă, de a oferi puțin din norocul tău. Nu cred în vorbe precum” faci bine și Dumnezeu te va răsplăti” Păi, atunci o faci cu un scop precis, gândindu-te la tine că vei fi răsplătit, deci, nu o faci din suflet. Dar, cine sunt eu să condamn ceea ce te motivează? Ce drept am eu să fac asta? Dacă asta te face pe tine să fii om bun, sunt total de acord.

Sunt o ființă sceptică, nu cred în tot ce văd și aud, dar cred în dorința de a face bine, cred în inimi bune, cred în implicare și-o mână întinsă omului încercat de viață. O poveste reală de viață ca și exemplu vă pot da, însă exemple sunt multe, ba chiar mult mai multe decât ar fi omenește. Au fost momente când am citit în ochii lor disperarea, neputința, dorința de ajutor, implorarea. Când treci prin momente grele ființa ta se luptă cu rațiunea și dorința de a face tot ce poți omenește și dincolo de asta pentru a îl ajuta pe cel drag. Abia în acele momente realizezi importanța acelor oameni care dau naștere acestor proiecte în sprijinirea cauzelor lor, și cât de mult bine pot face.

Am avut o fostă colegă de școală care are două fetițe, ambele fete având probleme cu inima. La început când a avut-o pe fiica cea mare și a aflat de boala fetei era disperată să facă rost de bani să poată duce fata în Anglia pentru operație, nu-mi mai aduc aminte suma pe care trebuia să o strângă, cert este căci cu ajutorul unei fundații ce se ocupă cu strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi a putut să-și salveze fiica, contul de donație rămânând deschis pentru a ajuta părinții să-și permită să îi cumpere medicamentele necesare pe o perioadă nelimitată. După ce a născut-o și pe cea mică, iar probleme, și de data aceasta aceleași probleme cu inima. Diferența dintre cele două surori este că cea mică are nevoie doar de medicamentație. Și exemple sunt multe. Imaginați-vă disperarea și ușurarea ei că într-adevăr există oameni cu suflet bun care au ajutat-o să-și țină copilele în viață. Nu mi-a fost milă de ea ca om, nu! Ci m-am gândit la ea ca mamă, m-am gândit la acel copil care merită o șansă. Cu ce ar fi putut să greșească acel suflet nevinovat? De ce ea? Și întrebări ar fi multe.

Nu știu cine îți dă norocul în viață, nu știu cum îl capeți, cine decide asta, poate viața în sine, Dumnezeu, soarta sau orice altceva în care crezi. Dar important este că tu, eu, el și mulți alții îl avem, dacă merităm sau nu, nu noi suntem cei care decidem. Ș-atunci, de ce să nu îi oferi un gram din norocul tău, o speranță, o șansă, puțin, nu mult, dar dacă de la tine pleacă puțin, de la mine puțin, de la el puțin, împreună facem acel ceva numindu-se, Mult.

BCR, a înființat platforma numită, Bursa Binelui, ce aduce împreună organizații care au nevoie de sprijin pentru a-și îndeplini misiunea. Misiunea fiecărei organizații este aceea de a strânge fonduri pentru o cauză anume, precum: Hidroterapie, proiect care ajută peste 450 de copii cu dizabilități; îmbunătățirea calității vieții pentru familiile sărace, pentru sprijinul copiilor din spitale; Șansa mea, Colț de rai, Locuri de muncă pentru persoanele cu handicap grav, Alocație pentru sănătate sau orice alte proiecte care au ca și scop să ajute o anumită cauză, educație, sănătate, tratamente, toate aceste crowdfunding-uri au rolul de a ajuta. Prin acest proiect BCR , susține donațiile făcute ONG-URILOR ca sumele de bani donate într-un cont anume să nu perceapă comision la tranzacția făcută. Indiferent de ce proiect decizi să susții donând 5 lei, 10 lei sau 100 lei, vei fi scutit de comisionul dat la plata donației. Pentru proiectele fundraising puteți face donații online, susținând strângerea de fonduri a unei cauze. De asemenea puteți lua parte la inițiativa Crowdfunding-ului fie ca donator sau ca voluntar, ori poți iniția tu acest proiect, Crowdfunding, în comunitatea ta, adunând bani pentru cauza în care crezi. Alăturați-vă proiectelor care au ca scop salvarea, sprijinirea, tratarea și ajutorarea celor aflați în impas.

Fi parte de Campionatul de Bine, fi parte din Bursa Binelui, fii tu persoana care oferă o mână întinsă. Vino alături de ONG și BCR și sprijină aceste cauze umanitare. Alături de ei poți schimba vieți, poți motiva și oferi o nouă șansă la viață și o nouă perspectivă asupra vieții.

Cu ajutorul cardului, plăților online poți deveni și tu motivația de a ajuta. Accesează Bursa Binelui și sprijină proiectul pe care îl susții, sprijină binele într-o lume mai bună.

Cu toții suntem motivați de ceva, nu contează ce te motivează, contează finalul. Până la vârsta de 33 de ani niciodată nu m-am rugat pentru mine, ci pentru cei dragi. Ceea ce mă motivează pe mine este teama, groaza de a simți tot ce simt în momentele grele și după ele. Dacă stau să mă gândesc sunt o ființă meschină, teama de intensitatea emoțiilor mă face să renunț la mine pentru cei dragi. Cu toții suntem motivați de ceva, dar atâta timp cât rezultatul motivației tale are finalul de a da un nou sens vieții unei alte ființe, atunci nici nu mai contează de unde izvorăște ea.

Care este motivația ta? Sprijină motivația acestor oameni ce încearcă să aducă un zâmbet pe fețele copiilor bolnavi și a celor care nu au avut șansa de a alege norocul. Oferă puțin din noroc tău și lor, și inima ta va plânge de fericire pentru fiecare pas nou făcut de cel care nu a putut alege ce își dorește sau nu. Fii tu motivația lui de a merge cu capul sus în viață, fii tu cel care îl motivează să lupte, să trăiască.

Fii doar tu însuți, fii un om bun!

Foto – BCR

Articol pentru SuperBlog 2018

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

WordPress.com.

SUS ↑

Despre tine. Despre suflet.

Aranjez cuvinte și culori.

Mes passions...

,,Si tu fais quelque chose, fait-le avec passion. Autrement, il n'y a pas de sens..."

Nicoleta Amzu

...let silence be the art you practice...

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Viata ca o pagina dintr-o carte

Bucurate de viata asa cum este

Serial Readers

Blog de carte

Rânduri cu dichis

by Literatură pe tocuri

Endorfinul

Diminueaza perceptia durerii - Genereaza fericire !

Bucurii pe dos

Când simți că n-ai aripi și trupul e jos, caută-te, ia-te în brațe și du-te spre rai pe aripi de fluturi!

Pemoment

Pe unde-ti umbla mintea?

Scrisoare în Viitor

Fii TU schimbarea pe care o dorești în lume!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Truth Troubles

Why people hate the truths of the world.

Rodica Mijaiche

Citește mult, scrie și mai mult!

We love books.

„ Sunt pur și simplu dependentă de cărți. Cărțile reprezintă pentru mine aceeași tentație irezistibilă ca băutura pentru adepții săi. Nu le pot rezista. ” – L.M. Montgomery

fairy on acid

așează-te pe scaun, ia-ți pătură pufoasă, pune-ți lămâia în ceai, amestecă zahărul și hai să vorbim.

The Shine of Things

For whoever wants to find out something new, to remember memories, to smile, to feel good, this blog goes through all the topics and moments of life . I hope you enjoy.

%d blogeri au apreciat asta: